Integrale engineering

Alles omvattend en gelijktijdig


GOLDBECK heeft de complete engineering in eigen huis. Zo beschikken wij onder andere over eigen architecten, constructeurs, installatieadviseurs en geotechnisch adviseurs Experts uit de verschillende disciplines werken samen in interactieve teams. Wij maken hierbij gebruik van de Building Information Modeling (BIM) methode. Door het door ons geïntegreerde ontwerptraject beschikken wij over een grote bron van kennis waaruit alle vestigingen kunnen putten.


Bij GOLDBECK verwijst "bouwen met systeem" niet alleen naar de systeemelementen, maar ook naar doordachte, systematische processen. Omdat belangrijke beslissingen al in een vroeg stadium worden genomen, resulteert dit in een heldere werkomschrijving en voeren wij projecten bijzonder snel en kostenefficiënt uit.

Gebouw Informatie Modellering (BIM)

Een gevisualiseerd, driedimensionaal datamodel wordt opgeslagen in een database. Iedereen die betrokken is bij het ontwerp heeft er toegang toe en werkt er gezamenlijk en soms tegelijkertijd aan. Voordeel: Alle gegevens worden voortdurend gesynchroniseerd en zijn altijd voor iedereen beschikbaar. In de loop van het project groeit het model en krijgt het steeds meer contouren. Het wordt een interactief informatieknooppunt dat alle ontwerpstappen met elkaar verbindt en de interacties tussen de afzonderlijke processen in één oogopslag zichtbaar maakt.

 

 

Ontwerp en architectuur. Individueel ontworpen

Er is een hardnekkig vooroordeel dat bouwen met standaard-elementen ook gepaard gaat met gestandaardiseerde ontwerpmogelijkheden. GOLDBECK-gebouwen bewijzen elke dag het tegendeel. Ze uniformeren vaak alleen het onzichtbare, zoals het omhulsel en de draagstructuur. Zichtbare elementen daarentegen, zoals de gevel of het interieur, spreken een individuele taal. Onze systeemelementen bieden ontelbare combinatiemogelijkheden en een grote architectonische veelzijdigheid. De meest uiteenlopende ontwerpen zijn mogelijk; een perfecte match met het profiel van onze klanten.